Betty Schouten

Al meer dan 35 jaar heb ik ervaring in coaching, alternatieve geneeswijze, verpleegkunde en vitaliteitkunde. Met mijn kennis en ervaring, ben ik mij de laatste 10 jaar gaan toespitsen op een steeds groter wordend probleem in de maatschappij: stress & burn-out. Ik kwam erachter dat steeds meer klanten in mijn praktijk langs kwamen met verschillende ziekteverschijnselen waarvan stress de oorzaak bleek te zijn. Zodoende heb ik besloten om specifieke behandelmethodes op te stellen die gericht zijn om stress te vermijden en de energie in je leven weer terug te krijgen.

Mijn werkwijze

Beyond Stress is een persoonlijk ontwikkeld concept om stress en burn-out vanaf de basis goed aan te pakken. Lichaam en geest zijn beide betrokken bij het ontstaan van burn-out en het ervaren van stress. Mijn aanpak is er op gericht om je te helpen op beide vlakken zodat je lichaam algeheel weer in balans komt.

Achter stress zit een heel verhaal, jouw verhaal. Daarmee ga ik op een persoonlijke manier en met respect voor jouw persoon, mee aan de slag. Ik wil met jou de gevolgen van stress herstellen en nieuwe klachten voorkomen.

De Beyond Stress methode is resultaatgericht met een praktische aanpak. Ik zet mijn expertise in om je optimaal te begeleiden naar een betere gezondheid. Dit doe ik aan de hand van 1 op 1 sessies, groepsessies en online webinars.

Om stress te elimineren
werk ik met een unieke aanpak

Therapie

Ik spoor de blokkades op en activeer je natuurlijk herstelmechanisme. Stress, het hormoon cortisol om precies te zijn, heeft een verstorende invloed op veel lichaamsfuncties, dit kan per persoon verschillen.

Training

Persoonlijke interpretaties of stressvolle en angstige gebeurtenissen die je hebt meegemaakt, moeten verwerkt worden en geen stoorzender meer zijn voor je gezondheid. Je leert signalen beter herkennen en hier de juiste maatregelen voor te nemen

Reflectie

Reflectie kan leiden tot nieuwe inzichten of beslissingen die je voor je gezondheid neemt. In kleine groepen krijg je ruimte voor reflectie. Dit is een meerwaarde voor je. Je leert sneller en krijgt een boost in je persoonlijke leerproces.

Levensstijl

Naast het omgaan met stress is het ontwikkelen van een gezonde leefstijl wat het uiteindelijke lange termijn resultaat geeft. Meer leren over vitaliteit is een must voor een gezond en gelukkig leven.

Kamp je op dit moment met burn-out klachten?

Dan is dat misschien een hele vreemde gewaarwording. Je verkeert in een vervelende, maar ook onduidelijke situatie. Het kan zijn dat je slecht slaapt of met je gezondheid kwakkelt. En hoe veel je ook rust, je blijft moe.

10 tips voor een stressvrij leven